BioPaliv0 E85
Moderátoři: ciky, lukas757, viashino, SpeedyS4
Re: BioPaliv0 E85
Skoda, ze VENA benzinka nema ve ValMezu E85. Doufam, ze rozsiri nabidku.
Furt si ale nerozumime.. Me osobne vubec nezajima z ceho je moje palivo delany, jestli z lihu nebo z nafty.. O co mi jde je oktanové číslo, který ovlivňuje nejvetsi cast deni ve spalovaci komore a v celym motoru.johnny.v píše:Jsem rad, ze muj mensi clanek, jestli to tak muzu napsat, vyvolal zajem... v nasledujicich par radcich se Vam budu snazit odpovedet na Vase kladene otazky.
1. Rad bych odpovedel TSINOVI - proc jezdim na ETANOL E85? odpoved je jednoducha 1. usetrim, dobre to jede, motor ma krasny, tichy a kultivovany chod s nizkymi emisemi. Take bych rad uvedl, ze je logicke, pokud zadny vyrobce automobilu nedoporuceje pouzivani ETANOLU E85, kdyz stim nema zadne zkusenosti v novodobe, motoristicke historii, zejmena u nas v ČR.
Pokud Ti nejde o vykon a nebavime se tu o zavodnim aute (pripominam ze sme na racingforu tudiz by se to tu melo resit predevsim..) tak nevidim duvod proc do motoru lit neco s vetsim oktanovym cislem nez mi doporucuje vyrobce.. z fyzikalniho hlediska NENI mozny aby ti Tvoje seriova skodovka 1,6 jela lepe v celkovem spektru otacek a zatizeni motoru nehlede na to, ze se nutne musi zvysit spotreba a stejne jako pravdepodobnost vyskytu "dead-points". Aby se nereklo ze tu drtim jenom teorii, tak sem ochotnej Ti zaplatit pulku mereni na brzde, pokud bys mi dokazal opak! Na vypisu z brzdy by si ale videl pouze znatelne jinou krivku prubehu P a Mk nez s vyrobcem doporucovanym palivem..
Pokud to biopalivo jeste nejak michas s normalnim benzinem a umele tak jen o trochu zvysujes oč, tak se zase ptam proc? to bych si snad i radsi koupil nejakej ten stooktan kterej bude mit stejnou odolnost proti samozápalu a nebudu se muset zabivat michanim paliva do svyho daily auto kterym tvoje skodovka bezesporu je. Pokud tam jsou jeste nejake jine tajné prisady, ktere ovlivnuji chod motoru rad se priucim, ptz me jako jakehosi sporadickeho zavodnika zatim zajimalo pouze oč a to jak budu moci zvysit boost ci zlepsit predstih

jinak pro priste.. nejaky videa s maximalkou sou pri posuzovani vykonu auta uplne irelevantni, to uz by se dalo vic verit zemiho Gtechu nebo cim to merili tu imprezu (achjo pripadam si jako strasnej prudic tady

jedno turbo na motor, ctvrt motoru na kolo... kdo pozna co se skryva za jinotajem?
Ja moc nechapu, proc mam k tomu tak negativni postoj. Podle me je to super vec, ze je nejaka dalsi moznost. V USA to dost pouzivaj na street autech s vysledkama jako race benzin za mensi castky. A kdo upravuje svoje auto, tak nejake Walbro, vetsi vstriky a ECU uz ma, takze ani naklady nejsou velke.
-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Johny, diky za link ... aktualizoval jsem info na google maps:
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 25&t=h&z=8
Jestli vis nejaky jine, dej mi vedet nebo posli mi link a budu aktualizovat.
David
http://maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie ... 25&t=h&z=8
Jestli vis nejaky jine, dej mi vedet nebo posli mi link a budu aktualizovat.
David
johnny.v píše:Jsem rad, ze muj mensi clanek, jestli to tak muzu napsat, vyvolal zajem... v nasledujicich par radcich se Vam budu snazit odpovedet na Vase kladene otazky.
1. Rad bych odpovedel TSINOVI - proc jezdim na ETANOL E85? odpoved je jednoducha 1. usetrim, dobre to jede, motor ma krasny, tichy a kultivovany chod s nizkymi emisemi. Take bych rad uvedl, ze je logicke, pokud zadny vyrobce automobilu nedoporuceje pouzivani ETANOLU E85, kdyz stim nema zadne zkusenosti v novodobe, motoristicke historii, zejmena u nas v ČR. Pátral jsem po analízách ,testech zkouškách vozidel u nás v ČR na E 85 kde by byla vozidla dlouhodobě zkoušena a prověřována tímto palivem a nic není, nic neexistuje, pouze nějaké laboratorní zkoušky ale nic z běžné paxe. Tu se nabizi vysvetleni...Na líh se jezdilo již v roce 1920 za dob FORDA, ale petrolejáři byli silnější než lihovarníci a tak je to do dnes.. Petrolejari budou kolem sebe "kopat" a rikat jak je ETANOL E 85 SPATNEJ ATD..a vis proc? protoze nemaj s ETANOLU E 85 ani korunu. neboli jinymi slovy, prichod ETANOLU E 85 muzeme nazvat jako naruseni monopolu na trhu s palivy. Dale bych rad uvedl, ze pokud se zeptas nekoho, kdo tvrdi ze ETANOL E 85 je velmi skodlivy,korozni atd. atd. neni ti schopen dodat zadne dukazy, vysledky a dalsi hmatatelne a fyzicke dukazy. Pokazde uslysis, ze to nekdo nekde rikal.. jak se rika " jedna pani rikala"...Momentalne neznam nikoho jineho, kdo by najezdil v cele CR vic km nez ja na ETANOL E 85, timto, PROKAZATELNYM dukazem jsem schopen uz neco prokazat a hlavne soudit..
Kdyz uz jsem u problematiky ETANOLU E85, rad bych dale reagoval na jeden prispevek, ktery jsem nedavno cetl, ze ETANOL E85 je korozni palivo. Každý technicky znalý motorista ví,že voda způsobuje korozi,proto se prileva velfobin do nádrže zejména na zimu, aby se kondenzovaná voda dostala z nádrže. Velfobin je v podstatě líh,takže z logiky věci vyplívá,že všichni motoristé co používají benzinová vozidla a prilevaji velfobin a podobné výrobky do nádrží svých aut by měli mít za dlouhé roky již zkorodované palivové sytémy a podobně. Cele tvrzeni o korodovosti je jen vymysl a myt prihlouplych, neznalych spekulantu. Etanol E 85 je kvalitní dezvodný líh ,který čistí palivový systém a zlepšuje jízdní vlastosti poněvadž odsraňuje vodu z palivového sistému,čímž zabraňuje korozi.
3 odpoved FilipGT - ja to nakupuji na cerpacich stanicich VENA-TRADE. TADY JE WWW STRANKA. zkontroluj si, kde je to nejblize k tobe http://www.vena-trade.eu
4. Chachar.fista mrkni na ty stranky vena-trade.
5. ratnowracingcz - to je super napad, vytvorit takovej seznam... mrkni se na stranky http://www.vena-trade.eu, popripadne jim napis..kazdopadne drsny jak davas tem corvettam...
a jako posledni bych rad uvedl odkaz, kde jsem dal jednu jizdu moji Octavkou (necelych 220)
uloz jsem to tam asi pred 30min. tak snad uz to pujde..
http://www.youtube.com/watch?v=XX4DaUybcL4
když si nerozumime, měli bycho zkusit najit spolecnou rec, nebo alespoň se o ni pokusit. Me jde o vykon stejne jako tobe.
To video bylo vytvořeno jen z duvodu, abych mohl prokazat, ze i ty nejslapsi Octavie dokazou jed, když tam nalijes E85. A jako každého z nas, me zajimalo, kolik muze byt ta maximalka.
Cenim si této diskuze, protoze jak jsi rekl, muzeme se jeden od druheho neco priucit...
Co se tyka OČ tak u E 85 nejdes pod 105 oktanu, ukaz mi v cele ČR, ktera Čerpaci stanice mi prodá 109 oktanové palivo za 22.50 kč do osobního auta,dobře víš,že 100 oktanová paliva stojí neuvěřitelnej balik a zkutek utek. Pokud stále je pro tebe nedostačující fakt rozdílu ceny na jednom litru kvalitního paliva cca 8 kč,tak pro mne to je zásadní důvod proč jezdit na E85,které má 109 oktanů a je to super jízda.
Zkusil jsi na to ujed alespon cca 100km? ja mam za sebou 30 000km....
To video bylo vytvořeno jen z duvodu, abych mohl prokazat, ze i ty nejslapsi Octavie dokazou jed, když tam nalijes E85. A jako každého z nas, me zajimalo, kolik muze byt ta maximalka.
Cenim si této diskuze, protoze jak jsi rekl, muzeme se jeden od druheho neco priucit...
Co se tyka OČ tak u E 85 nejdes pod 105 oktanu, ukaz mi v cele ČR, ktera Čerpaci stanice mi prodá 109 oktanové palivo za 22.50 kč do osobního auta,dobře víš,že 100 oktanová paliva stojí neuvěřitelnej balik a zkutek utek. Pokud stále je pro tebe nedostačující fakt rozdílu ceny na jednom litru kvalitního paliva cca 8 kč,tak pro mne to je zásadní důvod proč jezdit na E85,které má 109 oktanů a je to super jízda.
-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
8 sekond 1/4 mile Supra jede na E85 ... na silnici! Americany jsou blazen 

- ciky
- donate
- Kontaktovat uživatele:
kluci přijde mi to že se bavíte jeden o voze a druhej o koze
...abych řekl pravdu uvěřím jen grafu z brzdy... 1,6 74kw znám moc dobře (pokud teda nemáš 55kw)....nechci být rejpal ale...
cituji : kdyz jsme Octavii koupili nejela vic nez 140 do KOPCE, po par set odjedych kilometrech a Etanolem E85 v nadrzi do kopce 190 a stale to slo za plynem..
V celku souhlasím s Tsinem pokud se bavíme o serii proč lít do auta něco co má 109oktanů??
...abych řekl pravdu uvěřím jen grafu z brzdy... 1,6 74kw znám moc dobře (pokud teda nemáš 55kw)....nechci být rejpal ale...
cituji : kdyz jsme Octavii koupili nejela vic nez 140 do KOPCE, po par set odjedych kilometrech a Etanolem E85 v nadrzi do kopce 190 a stale to slo za plynem..
V celku souhlasím s Tsinem pokud se bavíme o serii proč lít do auta něco co má 109oktanů??
viva´la QUATTRO
-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Johny,
Novy webovy stranky v cechach
http://www.e85palivo.cz/
Budu pracovat na to behem prosince ... ted nemam moc cas. Jinak, jestli vis jiny cerpaci s E85em, dej mi vedet.
D.
Novy webovy stranky v cechach

Budu pracovat na to behem prosince ... ted nemam moc cas. Jinak, jestli vis jiny cerpaci s E85em, dej mi vedet.
D.
johnny.v píše:když si nerozumime, měli bycho zkusit najit spolecnou rec, nebo alespoň se o ni pokusit. Me jde o vykon stejne jako tobe.
-
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
cena a planeta zeme (70% mensi CO2 emise) ... a udela to v cechach. Voni dobre. 
Nebavime se jenom o okanu ... 109 RON (105 MON) Ethanol pali uplne jine nez 109 klasicke petrolum benzin.
C16 vs. E85
Vyhoda E85
- Levnejsi za litru (ale musite strikat 30% vic palivo, tak horsi spotreba)
- Pali studenejsi (= vic silu, mensi sance detonace, chladi motor)
- 70% mensi Co2 emise
- Udela z kukuricny, repach, i vic ... tady v Cechach
Vyhoda C16
- Nemusite strikat 30-40% palivo
- 1 litre ma 30%-40% vic silu nez E85
- Muzete podporovat Osama a jeho bratri v Stredni Vychod
Nevyhoda E85
- Jestli nemate flex fuel vehical, a chcete uzivat JENOM E85, musite instalovat ECU nebo delate nejaky tuning na jednoce (pro zavodni auto, musite minimalne strikat 30% vice paliva)
- Je tezky zaplait auto poprve jestli je zima venku
- E85 bude michat s vodou, tak neni chytry nechat E85 v nadrzi dlouho (1 mesice a vic)
Nevyoda C16
- Drahy
- Dela vic teplo na motor nez E85
- Je velmi nebezpenci (fuel cell je chytry uzivat s tim)
Moje cestina je krasny, vid

Nebavime se jenom o okanu ... 109 RON (105 MON) Ethanol pali uplne jine nez 109 klasicke petrolum benzin.
C16 vs. E85
Vyhoda E85
- Levnejsi za litru (ale musite strikat 30% vic palivo, tak horsi spotreba)
- Pali studenejsi (= vic silu, mensi sance detonace, chladi motor)
- 70% mensi Co2 emise
- Udela z kukuricny, repach, i vic ... tady v Cechach
Vyhoda C16
- Nemusite strikat 30-40% palivo
- 1 litre ma 30%-40% vic silu nez E85
- Muzete podporovat Osama a jeho bratri v Stredni Vychod

Nevyhoda E85
- Jestli nemate flex fuel vehical, a chcete uzivat JENOM E85, musite instalovat ECU nebo delate nejaky tuning na jednoce (pro zavodni auto, musite minimalne strikat 30% vice paliva)
- Je tezky zaplait auto poprve jestli je zima venku
- E85 bude michat s vodou, tak neni chytry nechat E85 v nadrzi dlouho (1 mesice a vic)
Nevyoda C16
- Drahy
- Dela vic teplo na motor nez E85
- Je velmi nebezpenci (fuel cell je chytry uzivat s tim)
Moje cestina je krasny, vid

ciky píše:
- scryper
- Lehce pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
ahoj,ratnowracingcz píše:
D.
kluci na volvoforuE85 zkousej taky a našli další seznam některých čerpacích stanic:
http://www.cukrovaryttd.cz/agroetanol-t ... i-stanice/