Bezpečnostní Rámy
Moderátoři: ciky, lukas757, viashino, SpeedyS4
- ciky
- donate
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kde nechat svařit rám
Chtěl bych Všechny poprosit at zváží hodnotu svých příspěvků...Nepoužitelné příspěvky jsem smazal....Zkuste nahlédnout do přiloženého dokumentu..díky Ciky
- Přílohy
-
- bezpečnostní_výbava_čl253.pdf
- (580.9 KiB) Staženo 805 x
viva´la QUATTRO
- fokr_jr
- donate
- Kontaktovat uživatele:
Re: Bezpečnostní Rámy
poznavam prilohu J 
a pokud ram tak jedine aby plnil predpisy FIA, jinak je to sebevrazda... do civilu bych ho nechtel... kdys si predstavim jak 30krat za den lezu ven prez ty trubky, porad se mlatim do hlavy, nemuzu nic hodit dozadu za sebe a podobne, tak se mi moc nechce. s ramem jezdim v zavodaku a za ten vikend toho mam vzdycky tak akorat dost a tesim se na nejakej ten civil...

a pokud ram tak jedine aby plnil predpisy FIA, jinak je to sebevrazda... do civilu bych ho nechtel... kdys si predstavim jak 30krat za den lezu ven prez ty trubky, porad se mlatim do hlavy, nemuzu nic hodit dozadu za sebe a podobne, tak se mi moc nechce. s ramem jezdim v zavodaku a za ten vikend toho mam vzdycky tak akorat dost a tesim se na nejakej ten civil...
Swift GTI
G ot
T raction
I ssues
G ot
T raction
I ssues
Tak když už se tu o tom rozepisujeme.
Koupil jsem rozebíratelný rám od Heigo do 205 a chci ho dát do civilního auta.
O policajtech a všem co k tomu patří jsem si přečetl a další nárzory mě tak nějak nezajímaj,se vším jsem srozumněn.
Spíš mě zajímá jestli nevíte jestli by k němu šli dokoupit chybějící vzpěry v místech dveří a jedna v prostoru nad zadními sedadli,nebo jestli znáte někoho kdo by dokázal chybějící části dovyrobit.
Ani nevim z jakýho materiálu to je přesně udělaný.
Koupil jsem rozebíratelný rám od Heigo do 205 a chci ho dát do civilního auta.
O policajtech a všem co k tomu patří jsem si přečetl a další nárzory mě tak nějak nezajímaj,se vším jsem srozumněn.
Spíš mě zajímá jestli nevíte jestli by k němu šli dokoupit chybějící vzpěry v místech dveří a jedna v prostoru nad zadními sedadli,nebo jestli znáte někoho kdo by dokázal chybějící části dovyrobit.
- fokr_jr
- donate
- Kontaktovat uživatele:
sikovnej svarec to jisti a material chrommolibdenova ocel myslim....... bezesva, naky predepsany tlousky a prumery... a ty casti kde se to spojuje bych udelal dle pravidel FIA.....Gordy píše:zadními sedadli,nebo jestli znáte někoho kdo by dokázal chybějící části dovyrobit.
Swift GTI
G ot
T raction
I ssues
G ot
T raction
I ssues
Jo,ale tak mi nějakýho ukaž kterej mi tohle svaří a dodá si i materiál.fokr_jr píše:sikovnej svarec to jisti a material chrommolibdenova ocel myslim....... bezesva, naky predepsany tlousky a prumery... a ty casti kde se to spojuje bych udelal dle pravidel FIA.....Gordy píše:zadními sedadli,nebo jestli znáte někoho kdo by dokázal chybějící části dovyrobit.
- ciky
- donate
- Kontaktovat uživatele:
materiál se dá samozřejmě objednat...chce to se podívat do technického listu Nebo TUV k tvému rámu a tento stejný materiál objednat..bud se dělají ocelové z bezešvých trubek tažených a ohýbaných za studena ...nebo chrommolybden..Na první straně jsou nějaké kontakty na lidi kteří se rámy zabývají tak tam jukni....nevím jak ten rám vypadá...ale chtělo by to rozvážit zda v celkové konstrukci rámu bude mít tato vzpěra nějaký smysl...rámy jsou Vymyšleny jako celky..tím pádem každá část rámu závisí na té druhé...a v závislosti na sobě tvoří bezpečný a tuhý komplet
viva´la QUATTRO
- fokr_jr
- donate
- Kontaktovat uživatele:
muj strejdaGordy píše:Jo,ale tak mi nějakýho ukaž kterej mi tohle svaří a dodá si i materiál.

Swift GTI
G ot
T raction
I ssues
G ot
T raction
I ssues
ten rám je z desáté ruky a technický list k němu už nemám.ciky píše:materiál se dá samozřejmě objednat...chce to se podívat do technického listu Nebo TUV k tvému rámu a tento stejný materiál objednat..bud se dělají ocelové z bezešvých trubek tažených a ohýbaných za studena ...nebo chrommolybden..Na první straně jsou nějaké kontakty na lidi kteří se rámy zabývají tak tam jukni....nevím jak ten rám vypadá...ale chtělo by to rozvážit zda v celkové konstrukci rámu bude mít tato vzpěra nějaký smysl...rámy jsou Vymyšleny jako celky..tím pádem každá část rámu závisí na té druhé...a v závislosti na sobě tvoří bezpečný a tuhý komplet
Jde o demontovatelný rám od firmy Heigo na Peugeot 205,ke terému se dávali i ty výše zmyňované vzpěry,ale já je tam nemám,jen je zde pro ně připravené uchycení a myslím že by tam nebyly na škodu,ani by neměli nijak bránit pohybu v autě.
Ono duvod proc u nas neradi vidi ramy v civilnich autech je vcelku jednoduchy, je to zasah do konstrukce vozidla (nevim jak montovany, ale vareny urco) a i kdyz tim posilite vlastni bezpecnost tak si u auta ovlivnite nebo zrusite deformacni zony a potkat se s vama v aute bez ramu by pro dotycnyho melo daleko vetsi nasledky nez kdybyste meli zachovale deformacni zony z vyroby. Takze v tomto smeru tak trosku musim podporit nase prudici technicke predpisy.
Ano,jistě by to mělo vliv na deformační zony,
tím ale myslíš nespíše motorový prostor a něm montovaný rám nemá žádné části.To je pouze klec v prostoru cestujících.
tím ale myslíš nespíše motorový prostor a něm montovaný rám nemá žádné části.To je pouze klec v prostoru cestujících.