na minulej ctvrtek sem dostal pozvanku na performance test Tuning magazinu. malinko mi nevysel plan a ve stredu sem se zasek ve Varsave, ale nakonec sem ja i auto byl v 9 rano v Hoskovicich a mohlo se testovat
prvni zklamani bylo na vahach. vaha 60% na predku, coz mi prijde na FWD celkem v poradku, strany celkem vyrovnany, ale 765kg celkova hmotnost je moc... beru flex a budu rezat a rezat. cekal sem ze max tolik to bude mit se mnou, a ne s prazdnou nadrzi a bez rezervy... (btw ten benzin mi pak pri testech dosel

)
dalsi co se povedlo po 2.jizde na kilometr s pevnym startem se kouslo kolecko 2jky a proste sem ji tam nedostal. nakonec se mi podarilo (silou) ji presvedcit, ale synchron to asi odnesl a setinky sly pryc... ve finale sem zjistil, ze se odporoucel simerink na poloose, coz by nijak nevadilo, jen sem vsude delal louzicky s prevodakem a korouvy efekty
zkusil sem i 2 sady gum, ale vysledky byly plus minus stejny. na pevnym kilometru sem mel podle driftboxu 169km/h, coz neni na tu moji malorazku az tak zly... dalsi udaje sem si moc nezapamatoval, spis sem resil jak se v ruznejch jizdach resily vysledky, podle otacek atp...
cestou domu jsem se rovnou zastavil na brzde v praze u Camp Performance, je to takova ta jak ji tahaj na srazy, ale to prej je konkurence, to se jim nevyplati
s vysledkem brzdy sem byl spokojenej. kroutak pri 3000rpm stoupl na 105Nm a az do 6000 krasne plynule stoupal az na 114Nm (5900) a max vykon pri 6900 to ukazalo 78kW (serie 74). teplota okoli 35st., teplota nasavanyho vzduchu 54st. takze naka korekce dle ISO tam je, ale i tak jsem s timhle vcelku spokojenej. a hlavne konecne vim naky realny cisla a vim estli dalsi upravy maji smysl, nebo mi spis prihorsi...
tet zrovna resim stalej prevod do skrine... mel sem si ho ve ctvrtek vyzvedavat, ale typek, co si ho bral od stejnyho dodavatele na jare par dni pred tim zverejnil fota jak dopadl ten jeho. udajne spatne spocitany modul, sptana osova vzdalenost, spatny material a zuby sou pryc, takze nevim co tet. je to 1 ze 3, (ktery vyrobil podle originalu, ktery nekde sehnal) ktery nefungoval. sam tu kopii udajne jezdi dodnes... mam dilema