Škoda Octavia 1.6i, do vrchu

Všeobecný pokec, o čemkoliv...

Moderátoři: ciky, lukas757, viashino, SpeedyS4

LetiferDS
Lehce pokročilý
Lehce pokročilý

Škoda Octavia 1.6i, do vrchu

Příspěvek od LetiferDS » 22 dub 2011, 20:14

Zdravím všechny,
tak jsem si jednou řekl, že si zkusím postavit auto na závod do vrchu (zatim amatersky), zkušenosti s timhle druhem závodu jsem neměl žádné a vlastní bourák jsem si ničit nechtěl, přezto jsem potřeboval auto.
Tak jsem si pořídil ojetou (200 tis. km) oktávku, s tím, že bych ji přestavěl, moc mě nestála, je ve slušnym stavu, plně pojízdná, tak jsem si řekl, že se můžu pustit do práce :)

Jenže nastal takovej problémek a to ten, že sice vím co bych do toho chtěl, ale to neznamená, že to kněčemu bude v závodě, zkátka si nejsem jistý co je potřeba pro ,,homologaci" a vlastně i na to, abych proti ostatním vozům v tehle kategorii měl vůbec nějakou šanci. :)
Nevíte někdo, kde jsou nějaké požadavky pro účast v tomto druhu závodů? nějaká doporučení co by bylo pro auto nejlepší a jestli se to dásehnat v přijatelné ceně :) (jsem ochoten do toho vrazit ještě těch 50... ale víc už rozhodně ne :D ), pokud někdo má zkušenost, budu rád, když poradí s čímkoliv.
Nissan Almera

Patejl
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda Octavia 1.6i, do vrchu

Příspěvek od Patejl » 22 dub 2011, 22:12

Tady si treba stahni technicke predpisy at mas trosku predstavu co muzes a co nemuzes http://www.edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=dokumenty. Nicmene nechci kazit tve nadseni ale do Octavie 1.6 nema absolutne smysl cpat jakykoliv peniz. Kdyz budes jezdit 1.6ky tak te pojede kdejake seriove Saxo VTS,Honda VTI apod.Ty auta vazi polovinu co tvoje oktavka a maj uz v serii o dost vyssi vykon.Proste penize si radsi setri na neco pripadneho dalsiho ale rozhodne je nedavej do Octavie prosim. To bych radsi tech 50 zainvestoval prave do nejakeho mrstneho maleho auta jako je Swift GTI,nejake starsi VTI nebo Saxo VTS a zajedes i se seriovkou daleko lepsi cas nez s upravenou octavii.
SS GTI

Aladin
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aladin » 23 dub 2011, 07:49

Přesně tak... pokud je v ucházejícím stavu, tak ji prodej, Octavky šly sice cenově dolů, ale pořád je za pár desítek tisíc prodáš... a za to už si myslím můžeš vybrat auto, které má potenciál :)

LetiferDS
Lehce pokročilý
Lehce pokročilý

Příspěvek od LetiferDS » 23 dub 2011, 11:43

Nj, nad Saxem jsem zezačátku vážně uvažoval, ale když jsem si sed do obyčejný seriovky, tak jsem se cejtil jak v krabičce od sirek... mam 185 :D +helma (později možná klec), nvm jak by to dopadlo :D tu octavu jsem dostal od znamyho, skoro zadara, takže si troufám říct, že za stejnou cenu se někdo najde :)
Nicmeně, ještě se po nějakym saxu, nebo tom swiftu ještě poohlídnu : a díky za ten odkaz, hezký počteníčko :D
Nissan Almera

Tiger.s
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s » 23 dub 2011, 11:56

Kamarád je vyšší a jezdí se saxem a pohoda... Stou octavii a 8v motorem starým jak jeruzlém budeš jen na chvostu

LetiferDS
Lehce pokročilý
Lehce pokročilý

Příspěvek od LetiferDS » 23 dub 2011, 17:40

Teď mě napadá, že mam vlastně možnost sehnat felcii 1,6 a nebo nissan micra 1,3 ale spíš bych radši tu feldu, ma to cenu? tu bych musel asi hodně překopat aby něco vyhrávala :/
Nissan Almera

Aladin
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aladin » 23 dub 2011, 17:41

měřím 191 a jezdil jsem ve Swiftu... nicméně co jsi uváděl rozpočet 50tis, to je málo pro závodění :(

LetiferDS
Lehce pokročilý
Lehce pokročilý

Příspěvek od LetiferDS » 23 dub 2011, 18:08

Až prodám octavu, bude víc :) ale zatim mi stačí jen amatersky na rozkoukání a co jsem četl paramatry, tak se to dá zvládnout, určitě nechci za tech 50 udělat z feldy special :D
Nissan Almera

Tiger.s
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s » 23 dub 2011, 18:16

vykašli se naní a kup swiště,p106,saxo,ax gti (pokud se ti povede ho sehnat) , vti civic, atd musíš hledat malinký hothatche a ne velkou krávu s uplně mrtvím motorem

a nebo moje corsa je na prodej :D cca 170hp /210nm++ a má 800kg váhy. je potřeba jen doladit detaily :(

LoggerR5
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od LoggerR5 » 23 dub 2011, 20:37

přesně tak, na kopce co nejlehčí auto ( každý kilo je znát) povozkově je na tom hodně dobře saxo VTS který má v základu zhruba 120 koní. Naopak civic VTI má vyšší výkon ale podvozkově je na tom asi líp to saxo, nebo pug 106 GTI/S16. A jako nejlevnější variantu pro začínajícího vrchaře bych volil Suzuki Swift GTI hodně našlapaná už v serii, a pro začátek idealní. A když po čase nasbíráš zkušenosti tak pak něco výkonějšího třeba :).
Renault 5 GTE in da progress

Odpovědět