Dotaz na tlak turba

Mechanika, turbo, chlazení, palivo, oleje, spojka, převodovka, diferenciál, a veškeré další úpravy mechanických dílů.

Moderátoři: ciky, lukas757, viashino, SpeedyS4

Odpovědět
Ricci9
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Dotaz na tlak turba

Příspěvek od Ricci9 » 01 říj 2008, 15:52

čus mám menší technickej oříšek pro turbaře. Tlak mám nastaven na 1,1 bar, když jedu tak někde okolo 3tis otáček mi to tlačí 1,1, pak zhruba od 4tis ot to klesne na 0,5 a pak už se nezvýší. Neměl by plnící tlak být stále stejný? Nebo aspon s počtem otáček se spíše zvyšovat nežly snižovat.

Tak ted mi jeden člověk říkal že je to normální že pak klesne tlak, prý ze začátku tlačí kuly velké zátěži motoru a pak až zátěž motoru spadne, tak kesne i tlak.

Tak muže mi tu někdo říct kde je prava. Help

Atex
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: tlak turba

Příspěvek od Atex » 01 říj 2008, 20:02

no turbo nemam, ale jestli mas ve 3 i ve 4 seslapnuty pedal naprosto stejne.. cim mene pali, tim mene toci. Taky wastegate se reguluje podtlakem, tam bych hledal chybu ja. Mozna to tak ma byt kvuli rovnomernemu vykonu po vyzsi spektrum otacek, treba od 3000 do 6000 se tlak reguluje pro stejny vykon a ne vzrustajici. (to jsou moje teorie).

ciky
donate
donate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciky » 01 říj 2008, 21:44

co ptřebuješ pro výkon motoru? vzduch benzín atd. z toho plyne...pokud ti to tahá třeba do 6000tis....tak by měl stoupat benzín i množství vzduchu které motor potřebuje....pokud máš max boost třeba 1.2 tak je nesmysl aby ti třeba od 4000tis foukal jen 0,5baru..
viva´la QUATTRO

ciky
donate
donate
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ciky » 01 říj 2008, 21:48

jo ještě jedna věc kolik je seriovej max tlak? pokud si zvyšoval tlak na turbu bez zásahu do řídící jednotky...tak dle mě odpojí řídící jednotla přívod paliva....tím pádem motor ztratí výkon a tím pádem potřebuje i méně vzducu
viva´la QUATTRO

Ricci9
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Ricci9 » 01 říj 2008, 23:23

seriovej tlak má být 0,8 bar, ale řídící jednotku mám přizpůvobenou chypem kterej má mít mapu do 200k a tlak do 1,8 bar, ale asi to v tom nebude, asi to udělám tak vyměním turbo, pokud problém bude přetrvávat, zkusím vyhodit blow off ventil, pak regulátor plnícího tlaku a popřípadě prohodím jednotku za originální. Doufám že to bude s jendnou touhle věcí. Jiank ř.j mi bez pochyby neodpojí přívod paliva protože mám mechnickou stříkačku.

Odpovědět